Boot en parkeren

Hier vind je alles over de veerdienst, sneldienst en watertaxi naar Schiermonnikoog. En het parkeren bij de haven van Lauwersoog. We geven ook tips over vervoer op het eiland, zoals fietsverhuur, bus en taxi.

Reizen naar en op Schiermonnikoog

Je vakantie begint bij de reis. Het is fijn als je ontspannen op pad gaat en weet waar je aan toe bent. Daarom vind je hier alles over de veerdienst, sneldienst en watertaxi naar Schiermonnikoog. En als je op het eiland bent, wil je natuurlijk ook praktisch van A naar B kunnen reizen. Daarom vind je hier ook alle informatie over vervoer op het eiland, zoals fietsverhuur, bus en taxi.

Parkeren in Lauwersoog

Als je met de auto naar de boot komt, kun je parkeren bij de haven van Lauwersoog. Dit is vlakbij waar de veerdienst afvaart. De auto kan niet mee het eiland op. Hetzelfde geldt voor motoren en brommers. Zo behouden we de unieke, rustige sfeer op het eiland. Alleen in uitzonderlijke gevallen kun je een tijdelijke ontheffing aanvragen bij de gemeente Schiermonnikoog.

Met de boot naar Schiermonnikoog

De boot vertrekt. Een heerlijk moment. Je zorgen blijven achter op het vasteland - tijd voor het eilandgevoel!

Je kunt met de veerdienst, sneldienst of watertaxi van en naar Schiermonnikoog varen. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Veerdienst

De veerdienst van en naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog. De veerdienst vaart 5 keer per dag, en 4 keer op zon- en feestdagen. De overtocht duurt ongeveer drie kwartier. Onthoud dat de vroege boot niet vaart op zon- en feestdagen. De huidige dienstregeling en vaartijden voor de veerdienst zijn als volgt:

Afvaart veerdienst Lauwersoog
· 06.30 (ma-za)
· 09.30
· 12.30
· 15.30
· 18.30

Afvaart veerdienst Schiermonnikoog
· 07.30 (ma-za)
· 10.30
· 13.30
· 16.30
· 19.30

Sneldienst

Een andere optie om over te steken: met de sneldienst ga je in 20 minuten van of naar Schiermonnikoog. De sneldienst neemt alleen personen mee: aan boord is geen plek voor bijvoorbeeld een fiets.

De sneldienst moet je van tevoren reserveren. Er is plek voor maximaal 42 personen.

De vroege boot vaart alleen van maandag tot en met vrijdag. Op dit moment zijn dit de dienstregeling en vaartijden voor de sneldienst:

Afvaart sneldienst Lauwersoog
07.00 (ma-vrij)
11.25
14.30
16.30
19.30

Afvaart sneldienst Schiermonnikoog
07.30 (ma-vrij)
11.55
16.00
20.00

Controleer voor vertrek altijd of er geen bijzonderheden of wijzigen zijn wat betreft de afvaarttijden.

Watertaxi

De watertaxi vaart 24 uur per dag en brengt je in een kwartier van of naar het eiland. Je kunt de watertaxi boeken tot 12 personen. Op de watertaxi is ruimte voor honden en fietsen. Voor informatie en boekingen kun je bellen naar 0519 - 34 94 22.

Alles over jouw reis & verblijf op Schiermonnikoog.