Fietsen op Schiermonnikoog

Het eiland Schiermonnikoog is een Nationaal Park. Door de unieke natuur is het een ideale plek om te fietsen. Wij geven een aantal tips!


Nederland heeft twintig Nationale Parken. En Schiermonnikoog is daar één van! Ja, het hele eiland is een Nationaal Park.

Schiermonnikoog is altijd in beweging. En dat bedoelen we letterlijk: het eiland wandelt ieder jaar verder naar het oosten. Daarnaast heeft de natuur vrij spel op het eiland. Bossen, stranden, kwelders, duinen en meren: de diversiteit is groot. Schiermonnikoog is een belangrijke rustplaats voor trekvogels, zowel in de herfst als in de lente.

Het dorp Schiermonnikoog ligt aan de westkant van het eiland. Aan deze kant van het eiland vind je verharde wegen om te fietsen en te wandelen. Hoe verder je naar het oosten gaat, hoe meer de natuur het overneemt.

Waar je ook bent op Schier, er is altijd van alles te zien en te doen.

Fietsroutes op Schiermonnikoog

Om de natuur zo min mogelijk te verstoren, hebben we niet overal op het eiland fietspaaltjes en bewegwijzering. Daarom raden we je aan om altijd een kaart mee te nemen als je op pad gaat. Dit geldt uiteraard ook voor wandeltochten.

We zetten de mooiste fietsroutes voor je op een rij:
Ronde Westerplas (13 km)
Glooiende duinen (14 km)
Rondje Schier (20 km)

Fietsenverhuur op Schiermonnikoog

Wil je een fiets huren tijdens jouw verblijf? Dit kun je direct regelen tijdens het boeken van jouw vakantieverblijf via onze website. Wij zorgen ervoor dat deze bij je vakantiehuisje wordt afgeleverd en weer opgehaald.

Je kunt kiezen tussen een gevarieerd aanbod aan fietsen: kinderfietsen, e-bikes, bakfietsen, tandems, mountainbikes en natuurlijk gewone fietsen.